Ryby i owoce morza w najlepszym wydaniu!

Przegrzebki na maśle

Oto prosty przepis na smaczne przegrzebki na maśle:

Składniki:

500 g przegrzebek MyFood, oczyszczonych

3 łyżki masła

2 ząbki czosnku, posiekane

sól i pieprz do smaku

świeża natka pietruszki, posiekana (opcjonalnie)

sok z cytryny (opcjonalnie)

 

Wykonanie:

Przegrzebki rozmroź i dokładnie je opłucz pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu. Dodaj posiekany czosnek do rozgrzanego masła i smaż przez około 1-2 minuty, aż czosnek zacznie wydobywać aromat.

Dodaj przegrzebki na patelnię i smaż na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złociste. Dopraw solą i pieprzem według własnego uznania. Możesz również dodać sok z cytryny. Gdy przegrzebki się zrumienią wyłącz ogień. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Pamiętaj podawaj przegrzebki natychmiast po przyrządzeniu, jeszcze ciepłe, jako przystawkę lub jako część dania głównego.

Smacznego!